Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CD_FBSP_Like_Widget has a deprecated constructor in /home/naturalt/public_html/wp-content/plugins/facebook-social-plugin-widgets/includes/class-fb-like.php on line 5

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CD_FBSP_Recommends_Widget has a deprecated constructor in /home/naturalt/public_html/wp-content/plugins/facebook-social-plugin-widgets/includes/class-fb-recommends.php on line 5

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CD_FBSP_Activity_Widget has a deprecated constructor in /home/naturalt/public_html/wp-content/plugins/facebook-social-plugin-widgets/includes/class-fb-activity.php on line 5
Sucul de pătrunjel un remediu periculos de puternic - Natural TV

Sucul de pătrunjel un remediu periculos de puternic

suc de pătrunjel

Sucul de pătrunjelul este foarte puternic, de aceea nu trebuie să se bea mai mult de 30-60 de grame în formă pură. Amestecând sucul de pătrunjel cu suc de morcov, de ţelină sau de spanac se obţin efecte terapeutice dintre cele mai puternice. Sucul de pătrunjel crud are proprietăţi care ajută la funcţionarea naturală a tiroidei şi a glandelor suprarenale, dar este şi excelent în vindecarea bolilor sistemului ocular, în special al nervului optic.

suc de pătrunjel

Patrunjelul este o plantǎ cunoscută în principal în bucǎtǎrie, dar el este şi o plantǎ medicinalǎ exceptională. Puţine medicamente din lume se pot compara ca eficienţă cu pătrunjelul, care, corect preparat şi administrat, are o acţiune terapeutică atât de puternică încât multe laboratoare ale unor universităţi şi firme farmaceutice prestigioase din lume l-au luat în studiu pentru a-i afla puterile.

În farmacie, rǎdǎcina de pǎtrunjel este folositǎ ca diuretic, consumatǎ sub formǎ de infuzie, iar frunzele sunt folosite ca stimulent digestiv, diuretic şi circulator. Din pǎtrunjel se extrage esenţa numitǎ apiol. Pǎtrunjelul poate combate icterul, este eficace în deblocarea funcţiei hepatice, al plǎmânilor şi rinichilor. Frunzele sale vindecǎ tǎieturile adânci, vânǎtǎile, pot duce la resorbirea unor tumori. Frunzele proaspete de pǎtrunjel sunt foarte eficiente în înlăturarea tulburǎrilor menstruale, în special în dismenoree, prin efectul lor analgezic, calmând spasmele dureroase ale uterului.

Pǎtrunjelul, folosit în apa din acvariile cu peşti bolnavi, le redă acestora sǎnǎtatea. Sǎ nu uitǎm cǎ pǎtrunjelul este indispensabil în asezonarea multor feluri de mâncare. El aromatizeazǎ, dar este şi o comoarǎ de binefaceri. Este bogat în vitaminele A şi C.

Se cunosc douǎ tipuri de pǎtrunjel: cel cu frunza simplǎ şi cel cu frunza creaţǎ. Fructul este mic şi dur şi conţine o cantitate mai mare de uleiuri aromate decât frunzele. Rǎdǎcina de patrunjel este partea cea mai utilizatǎ în tratamentul funcţiei renale,  fiind un foarte bun diuretic, precum şi în afecţiuni, precum: edeme, ascitǎ, calculi renali reumatism, artrită, erupţii cutanate.

Cura cu suc de patrunjel

Sucul de pătrunjel s-a dovedit eficace și pentru o serie de boli ale sistemului ocular, în special cele ale nervului optic. Vizibilitate redusă, probleme ale corneei, cataracta, conjunctivita, oftalmie (în toate etapele sale) sau oboseala ochilor, toate acestea pot fi cu succes tratate cu combinația dintre suc de morcov, pătrunjel, țelină și cicoare. Este important ca sucul de pătrunjel să nu se bea singur, deoarece aceasta poate provoca tulburări la nivelul sistemului nervos. Prin urmare, acesta trebuie să fie combinat cu: suc de sfeclă, de morcovi sau de castraveți, sucul de pătrunjelul ameliorează disfuncţionalităţile menstruale. Prepararea sucului de pătrunjel: se pun frunzele în storcător, cu apă cât să le acopere. Se presează compoziţia până devine o pastă ce se poate bea ca atare sau filtrată. Este recomandat ca sucul să se bea imediat ce a fost preparat şi în nici un caz nu se ţine în frigider mai mult de cinci ore. Se bea zilnic sucul obţinut dintr-o legatură de patrunjel, preferabil inainte de masa principală.

Cura cu suc de pătrunjel durează două săptămâni. Pentru combaterea menstrelor dureroase şi pentru reglarea ciclului menstrual se bea cu câteva zile înainte de menstruaţie câte 100 ml suc de frunze pe zi, în doză unică. Sucul de pătrunjel este extrem puternic. Din acest motiv el se consumă în cantităţi mici (cantităţile mari pot produce tulburări ale sistemului nervos) sau în amestec cu alte sucuri de legume. Amestecând sucul de pătrunjel cu suc de morcov, de ţelină sau de spanac se obţin efecte terapeutice dintre cele mai puternice.

Sucul de pătrunjel este folosit şi în cosmetică, pentru curăţirea tenului sau ca remediu contra pistruilor. Sucul se aplică pe faţă seara, menţinându-se peste noapte. Dimineaţa, se spală cu apă caldă. Este o cură contraindicată femeilor însărcinate Este indicat să se bea suc de pătrunjel în toate stările cu imunitate slabită, stări infecţioase, alergii, convalescenţă, bătrâneţe, boli cauzate de uzură, oboseala, astenie, surmenaj fizic şi intelectual, anemie, boli ale sângelui, atonie a vezicii biliare, afecţiuni hepatice (hepatita, ciroza, colicistita), afecţiuni renale sau ale vezicii urinare, reumatism, guta, dureri articulare (in special cele din timpul menopauzei), menstre dureroase, ciclu menstual neregulat, celulita.

Pǎtrunjelul şi frumuseţea.

Remediu pentru Tenul tern.

Pentru a reda strǎlucirea şi luminozitate tenului, fierbeţi un pumn de frunze proaspete de pǎtrunjel în ceva mai puţin de o jumǎtate de litru de apǎ mineralǎ, timp de 10 minute. Filtraţi şi dupǎ ce se rǎceşte ştergeţi cu acest decoct faţa curǎţatǎ în prealabil. Dupǎ aceasta nu clǎtiţi faţa. Realizaţi aceastǎ operaţiuni dimineaţa şi seara timp de mai multe zile. Acest decoct este ideal şi pentru atenuarea pistruilor şi a ridurilor.

Îngrijirea pǎrului cu decoct de patrunjel

Pǎtrunjelul tonifiazǎ pielea capului, stimuleazǎ creşterea pǎrului, fǎcându-l mai puternic şi strǎlucitor. În acest scop, masaţi pielea capului cu decoctul preparat cum am descris mai sus. Frecarea scalpului cu seminţe de pǎtrunjel mǎcinate este recomandatǎ pentru prevenirea cǎderii pǎrului.

Ochi obosiţi

Pentru a calma pleoapele umflate, fierbeţi câteva crenguţe de pǎtrunjel într-un litru de apǎ mineralǎ. Lǎsaţi sǎ se rǎceascǎ şi aplicaţi pe pleoape comprese îmbibate în acest preparat, timp de 10 minute. Puteţi înlocui pǎtrunjelul proaspǎt cu frunze de ceai verde.

Respiraţie urât mirositoare

Dacǎ aţi mâncat usturoi crud, condiment care ar trebui consumat în fiecare zi, pentru numeroasele sale virtuţi, mestecaţi câteva frunze de pǎtrunjel pentru a combate respiraţia mirositoare. Sfat: conţine 0 calorii, este bogat în antioxidanţi, vitamina C şi fier, este mult mai eficace decât pasta de dinţi mentolatǎ în anihilarea compuşilor cu sulf din usturoi, cei care dau mirosul particular.

Lipsa de energie

În fiecare dimineaţǎ, pe nemâncate, mixaţi într-un blender câteva crenguţe de pǎtrunjel proaspǎt cu puţinǎ apǎ şi beţi acest  suc. Aceastǎ reţetǎ este excelentǎ pentru obosealǎ, lipsǎ de energie, digestie dificilǎ, balonare sau constipaţie pasagerǎ, datoritǎ proprietǎţilor detoxifiante, depurative şi diuretice ale pǎtrunjelului. Mai mult decât atât, acest preparat, vǎ poate ajuta sǎ vǎ pǎstraţi silueta, deoarece pǎtrunjelul are şi proprietǎţi de reducere a poftei de mâncare şi mai are şi o acţiune anticelulliticǎ.

dr.Cosmina Georgescu

 

sursa: www.frunza-verde.ro/suc-de-patrunjel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site-ul naturaltv.ro este în construcție. Mulțumim pentru înțelegere!

Find Us on Facebook
Traduceri ecologice independente
www.casenaturale.ro
Asociatia Heritage
css.php