Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CD_FBSP_Like_Widget has a deprecated constructor in /home/naturalt/public_html/wp-content/plugins/facebook-social-plugin-widgets/includes/class-fb-like.php on line 5

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CD_FBSP_Recommends_Widget has a deprecated constructor in /home/naturalt/public_html/wp-content/plugins/facebook-social-plugin-widgets/includes/class-fb-recommends.php on line 5

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CD_FBSP_Activity_Widget has a deprecated constructor in /home/naturalt/public_html/wp-content/plugins/facebook-social-plugin-widgets/includes/class-fb-activity.php on line 5
Grădini Urbane Comunitare cu Laurențiu Cernat - Natural TV

Grădini Urbane Comunitare cu Laurențiu Cernat

Grădini Urbane Comunitare cu Laurențiu Cernat

Viziune
În următorii ani, grădinăritul urban comunitar va împânzi suprafaţa României, formându-se comunităţi locale care se autosusţin, interacţionând unele cu altele pentru a contribui la un mediu mai bun, plăcut, curat şi sănătos.

Scurtă descriere
Proiectul presupune amenajarea în mediul urban a unor grădini comunitare cu o varietate foarte mare de specii de plante comestibile şi decorative, folosind un design specific permaculturii.
Grădinile urbane comunitare sunt realizate de către comunităţi locale şi sunt destinate tuturor locuitorilor oraşului, precum şi altor persoane aflate în trecere prin zonele în care aceste grădini sunt amenajate. Pe lângă grădinile dezvoltate pe sol, proiectul implică realizarea de grădini pe acoperişurile clădirilor. Astfel, locatarii unui bloc îşi pot produce propriile legume pe terasa blocului, folosind paturi de legume construite pe verticală, respectând principiile permaculturii prin folosirea unui design dedicat, realizat de echipa de proiect.

Obiective 2014
Creşterea suprafeţelor verzi din oraşul Bucureşti, un mediu mai curat.
Realizarea unor grădini urbane pe terenurile insalubre şi anoste din oraş şi pe acoperişurile clădirilor, precum şi realizarea unei grădini mobile în scop demonstrativ şi educativ.
Integrarea socială a bătrânilor, copiilor şi a adolescenţilor în activităţile de grădinărit.
Implicarea în proiect a comunităţii din zonele în care se dezvoltă grădinile.
Dezvoltarea proiectului ca unul de factură educaţională, menit să ducă la creşterea nivelului de conştientizare în rândul populaţiei urbane a nevoii de natură, prin activităţi recreative de grădinărit realizate de comunităţile locale.

Proiecte-pilot
Trei-cinci grădini de legume şi flori în spaţii publice la sol (Grădina din Grădină, în colaborare cu Grădina Botanică, Grădina Tranzit, Grădina din Gura Şiriului, Parcul Tineretului, Strada Plutonier Ion Nedelcu, Grădina din curtea Bisericii Sfânta Treime Dudeşti).
O grădină cu paturi de legume pe terasa unui bloc (căutăm locuitorii unui bloc dornici de implementarea acestui proiect) şi o grădină cu paturi de legume pe terasa instituţiei publice Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.
O grădină mobilă.

Coordonator principal:

Laurenţiu Cernat
0733477131 sau 0741 606 633
laurentiu@intranzitie.org

Proiect iniţiat de Asociaţia România în Tranziţie: www.intranzitie.org
https://www.facebook.com/GradiniUrbaneComunitare

Te pasionează cultivarea plantelor? Te-ai săturat de zonele anoste din Bucureşti? Crezi că putem să schimbăm aceste spaţii monotone în grădini de vis? Atunci vino alături de noi!

www.naturaltv.ro | Bio, eco, Natural. | www.natvral.ro
Filme, reportaje și informații pentru o viață frumoasă și sănătoasă.
https://www.facebook.com/naturaltvro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site-ul naturaltv.ro este în construcție. Mulțumim pentru înțelegere!

Find Us on Facebook
Traduceri ecologice independente
www.casenaturale.ro
Asociatia Heritage
css.php