Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CD_FBSP_Like_Widget has a deprecated constructor in /home/naturalt/public_html/wp-content/plugins/facebook-social-plugin-widgets/includes/class-fb-like.php on line 5

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CD_FBSP_Recommends_Widget has a deprecated constructor in /home/naturalt/public_html/wp-content/plugins/facebook-social-plugin-widgets/includes/class-fb-recommends.php on line 5

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CD_FBSP_Activity_Widget has a deprecated constructor in /home/naturalt/public_html/wp-content/plugins/facebook-social-plugin-widgets/includes/class-fb-activity.php on line 5
Grădina din curtea școlii - 1 martie 2014 - Natural TV

Grădina din curtea școlii – 1 martie 2014

Rezumat

Gradina din Curtea Scolii este un proiect de integrare si dezvoltare sociala focalizat pe gradinarit si educatie ecologica. Proiectul se doreste a fi interdisciplinar si complementar scolii, urmarind sa arate copiilor cum sa aplice  eficient cunostintele insusite in cadrul scolar.

Obiective

 • Asimilarea de catre copii a unor concepte ecologice de baza
 • Deprinderea de aptitudini practice
 • Integrarea sociala a adolescentilor

Desfasurarea proiectului

Gradina din Curtea Scolii se adreseaza copiilor din clasele V-VII.

Proiectul are doua componente educationale:

 1. Activitati in sala de clasa – 1 ora/saptamana sau 1 ora/doua saptamani (in functie de programul elevilor). In sala de clasa vor fi predate cunostintele teoretice si se vor desfasura mici ateliere de gradinarit si reciclare creativa: pregatirea rasadurilor, stratificarea semintelor, reciclarea(refolosirea) PET-urilor, la sfarsitul lectiilor (30 minute teorie, 20 minute practica).
 2. Ateliere (workshops) – 4 ore/saptamana, in fiecare Sambata. Atelierele se vor desfasura in sala de sport a scolii pe timpul iernii, urmand ca din primavara, in cadrul atelierelor sa se infiinteze gradina. Atelierele saptamanale se adreseaza tuturor elevilor scolii dar si parintilor, accentul fiind pus pe activitatile practice.

Beneficiile programului:

 • Dezvolta spiritul de comunitate, ajutand copiii sa lucreze impreuna pentru un rezultat palpabil, comestibil si, nu in ultimul rand, gustos.
 • Dezvolta libertatea de a crea. Incurajam copiii sa participe la designul gradinii sau la alegerea plantelor pe care doresc sa le creasca.
 • Ofera un spatiu de transformare si dezvoltare personala, reconecteaza mainile muncitoare cu creierul, dezvolta abilitatile practice, oferind viitorilor adulti sansa unei vieti mai bune.
 • Educatia ecologica trece de la teorie la practica. Invatand sa creasca plante, elevii se conecteaza la o noua retea, la reteaua vietii, invatand sa onoreze tot ce este viu pentru ca descopera singuri cat de pretioase sunt plantele si ecosistemul.
 • Gradina Scolii promoveaza un stil de viata sanatos, o alimentatie sanatoasa bogata in legume si fructe.
 • Programul creeaza deprinderi bune, dezvolta respectul, rabdarea, toleranta, capacitatea de a lucra intr-o echipa.

Site-ul proiectului

http://gradinascolii.intranzitie.org/

Fotografii

Fotografii se gasesc pe pagina de Facebook a proiectului.

Coordonator proiect

Ionut Badica

 

https://www.facebook.com/GradinaDinCurteaScolii

http://intranzitie.org/proiecte/gradina-din-curtea-scolii/

muzică: Suflet Bogat – Românca
https://soundcloud.com/suflet-bogat

 

www.naturaltv.ro | Bio, eco, Natural. | www.natvral.ro
Filme, reportaje și informații pentru o viață frumoasă și sănătoasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Site-ul naturaltv.ro este în construcție. Mulțumim pentru înțelegere!

Find Us on Facebook
Traduceri ecologice independente
www.casenaturale.ro
Asociatia Heritage
css.php