Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CD_FBSP_Like_Widget has a deprecated constructor in /home/naturalt/public_html/wp-content/plugins/facebook-social-plugin-widgets/includes/class-fb-like.php on line 5

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CD_FBSP_Recommends_Widget has a deprecated constructor in /home/naturalt/public_html/wp-content/plugins/facebook-social-plugin-widgets/includes/class-fb-recommends.php on line 5

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CD_FBSP_Activity_Widget has a deprecated constructor in /home/naturalt/public_html/wp-content/plugins/facebook-social-plugin-widgets/includes/class-fb-activity.php on line 5
13 case elegante pentru adulți, în care să-ți petreci noaptea - Natural TV

13 case elegante pentru adulți, în care să-ți petreci noaptea

0 treehouses-for-grown-ups

Cine spune despre casele din pom că sunt numai pentru copii?

Astăzi, casa tradițională din copac a fost adoptată de și adaptată pentru adulți. Casa din copac, fascinantă la vîrsta copilăriei, s-a transformat într-un refugiu modern, pentru toate vârstele, datorită metodelor complexe de construcție, a designului elegant și a interioarelor complet mobilate și utilate. Vă prezentăm o colecție de case în copac pentru adulți, pe care vi le oferim să le admirați și să le explorați originalitatea și decorurile naturale de excepție în care sunt amplasate.

Unele dintre ele, cum sunt Casa din copac a lui Woodman, Kusukusu sau Treehouse Point, păstrează structura și aspectul clasice, cum sunt pereții din lemn nevopsiți, podurile suspendate și designul clasic paralelipipedic. Altele, printre care Casa din Copac, Sferele Spiritului Liber sau OZN sunt realizate cu elemente futuristice și design foarte modern. Și, mai sunt unele, precum E’terra Samara, A Șaptea Cameră și Casa urbană din copac, cele care combină ambele stiluri arhitecturale, construcții cu design contemporan, dar și cu rădăcinile bine ancorate în traditional.

Casa din copac a lui Woodman

1-woodsmans-treehouse-guy-mallinson-1 2-woodsmans-treehouse-guy-mallinson-2 3-woodsmans-treehouse-guy-mallinson-3

Casa din Copac a lui Woodman este ascunsă în pădurile din Dorset, Anglia. A fost construită de Guy Mallison, un dulgher ecologist, și creată cu gândul la natură – bungaloul suspendat este realizat din materiale locale și nu iese îm evidență în decorul natural al pădurii. ”Nu ne-am atins deloc de copaci”, ne-a explicat Mallison. ”Nu stersăm copacii atârnând de ei greutăți mari sau găurindu-i cu piroane. Noi credem că acești copaci au crescut așa ca răspuns la acțiunile mediului înconjurător asupra lor și că trebuie lăsați în pace să se dezvolte așa cum i-a lăsat natura.”

Casa din Copac Almke

4-almke-treehouse-baumraum-1 5-almke-treehouse-baumraum-2 6-almke-treehouse-baumraum-3

Realizată de Baumraum, Casa din Copac Almke este locul de întâlnire al unui grup de cercetași de lângă Wolfsburg, Germania. Cabana suspendată înconjoară un arbore de pin și este compusă din două structuri conectate prin scări din lemn.

Copac în Casă

7-a-masow-design-studio-tree-in-the-house-1 8-a-masow-design-studio-tree-in-the-house-2 9-a-masow-design-studio-tree-in-the-house-3

Copac în Casă este o locuință avangardistă, realizată de Aibek Almasov de la Studioul de Design Masow. Amplasată într-o pădure din Kazakhstan, structura cilindrică are pereți transparenți, o scară în spirală și, desigur, un copac adevărat în interior.

E’terra Samara

10-farrow-partnership-architects-eterra-samara-1 11-farrow-partnership-architects-eterra-samara-2 12-farrow-partnership-architects-eterra-samara-3

E’terra Samara este o stațiune ecologică de cinci stele, care își invită musafirii iubitori de natură să ”scape de luminile orașului pentru a admira lumina stelelor în atmosfera magică și răcoroasă din Peninsula Bruce”. Realizată de firma de arhitecții Farrow Partnership, fiecare casă din copac înconjoară un trunchi de copac. ”În loc să urmăm metoda comună de ancorare cu piroane, am preferat să construim case care îmbrățișază copacul, fără să-i străpungă carnea.”

Treehouse Point

13-pete-nelson-treehouse-point-1 14-pete-nelson-treehouse-point-3 15-pete-nelson-treehouse-point-4

Treehouse Point este un motel ecologic, ascuns în pădurile din Washington. Creat de doi entuziaști ai caselor în copac, Pete și Judy Nelson, centrul de relaxare peste noapte își dorește să fie ”un loc al păcii interioare, al romantismului și al reîntineririi” pentru adulții care au nevoie de o evadare în natură.

A Șaptea Cameră

16-Snohetta-treehotel-tree-house-1-768x512 17-Snohetta-treehotel-tree-house-8-768x512 18-Snohetta-treehotel-tree-house-12

A Șaptea Cameră, unul dintre Hotelurile din Copaci ale Suediei, a fost imaginat de studioul de design Snøhetta. Pe lângă imaginea uluitoare a luminilor nordului, casa turn din copac oferă o imagine deosebit de estetică, inspirată atât de vecinătatea pădurii, dar și de rădăcinile culturale ale zonei. ”Designul celei de-A Șaptea Camere își dorește să aducă aproape oamenii de pădure, prin extinderea spațiului de socilizare a cabanei în exterior și prin întrepătrunderea interioarelor cu exterioarele” declară studioul Snøhetta. ”Prin elementele din lemn și așezarea la nivelul vârfurilor copacilor, A Șaptea Cameră este o celebrare a cabanelor nordice și a pădurilor de pin.”

Sferele Spiritului Liber

19-round-tree-house-cabin-1 20-round-tree-house-cabin-2 21-round-treehouse-cabin-3

Tom Chudleigh a creat Sferele Spiritului Liber, o colecție de cabane sferice, situate pe insula Vancover. Cabanele confortabile au o forma sferică în mod strategic deoarece, conform declarației lui Chudleigh, ”în arhitectura cubică/rectangulară, tavanele, podelele si pereții sunt despărțite prin linii drepte, cu modificări radicale de la un element la altul, în timp ce într-o sferă toate elementele devin un tot unitar.”

Kusukusu

22-takashi-kobayashi-kusukusu-treehouse-1 23-takashi-kobayashi-kusukusu-treehouse-2 24-takashi-kobayashi-kusukusu-treehouse-3

Kusukusu este cea mai mare casă în copac din Japonia și a fost creată în cadrul proiectului de colaborare dintre creatorul de case în copaci Takashi Kobayashi și Hiroshi Nakamura de la firma de arhitecți NAP. Aflată în Atami, construcția elegantă înconjoară un copac de camphor bătrân de 300 de ani.

OZN

25-treehouse-treehotel-sweden-1 26-treehouse-treehotel-sweden-2 27-treehouse-treehotel-sweden-3

OZN este unul dintre cele mai cunoscute Hoteluri în Copaci din Suedia, o construcție suspendată care abordează conceptul de casă în copac într-o manieră și cu o tematică modernă. Cabana în formă de farfurie zburătoare este amplasată în pădure și, datorită medotei de ancorare, pare să plutească în aer cu adevărat. Interiorul elegant se potrivește perfect exteriorului extraterestru – chiar și spațiile de dormit sunt inspirate de navele spațiale!

Casa Urbană din Copac

28-baumraum-urban-treehouse-1 29-baumraum-urban-treehouse-2 30-baumraum-urban-treehouse-3

Casa Urbană din Copac a fost creată de Baumraum și este echipată pentru traiul pe termen lung. Structurile experimentale sunt situate într-o zonă rezidențială și se servesc de natura înconjurătoare fără să o afecteze în vreun fel.

Casa din livada cu cireși

31-tetsu-teahouse-hokuto-japan-1 32-tetsu-teahouse-hokuto-japan-2 33-tetsu-teahouse-hokuto-japan-3

Desprinsă dintr-o carte cu povești, această cabană, inspirată din arhitectura caselor de ceai, este amplasată în Hokuto, Japonia. A fost creată de arhitectul Terunobu Fujimori pentru Muzeul Kiyoharu Shirakaba, cu intenția de a oferi musafirilor muzeului o priveliște de cea mai bună calitate a zonei unde înfloresc cireșii.

Casa din Copac

34-baumraum-tree-house-around-oak-tree-1 35-baumraum-tree-house-around-oak-tree-2 36-baumraum-tree-house-around-oak-tree-3

Cu un design Baumraum, această casă în copac în formă de dom este proprietate privată. Creată pentru a servi drept refugiu în liniște, cabana este suspendată la 11 metri înălțime și este utilată cu două dormitoare, o terasă superbă și luminile cerului. Accesul se realizează pe scara în spirală.

Casa din Copac a lui Tom

37-camp-wandawega-toms-treehouse-1 38-camp-wandawega-toms-treehouse-2 39-camp-wandawega-toms-treehouse-3

Construită pe locul fostului Camp Wandawega, locul de retrage în copilărie a creatorului său, David Hernandez, Casa din Copac a lui Tom a fost realizată ca un tribut adus socrului său. Cosntruită din materiale lemnoase reciclate și echipată cu mobilier recondiționat și elemente de decor adaptate, Casa din Copac a lui Tom este o locuință ecologică care aduce omagiu unui prieten vechi.

Articol preluat de aici.

Mai multe fotografii inspiraționale cu și despre case în copaci, găsiți aici.

Traducerea și adaptarea Amelia Gheorghiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site-ul naturaltv.ro este în construcție. Mulțumim pentru înțelegere!

Find Us on Facebook
Traduceri ecologice independente
www.casenaturale.ro
Asociatia Heritage
css.php