Calendarul lunar astăzi

Luna i-a fascinat pe oameni încă din vechime. Urmărindu-i secole de-a rândul strălucirea scutului de argint, au observat că în anumite faze ale sale, în natură se petrec anumite fenomene.
Astfel, înainte de a exista laboratoare ştiinţifice, înainte de a exista studii laboriosase, pescarii, urmărind ceea ce se petrece în anumite faze ale lunii, au învăţat cu timpul când este bine să iasă la pescuit şi când nu, fermierii au învăţat când este vremea semănatului sau recoltatului, femeile au învăţat când este potrivită pentru spălarea rufelor şi cand este perioada favorabilă pentru conserve sau pentru uscarea plantelor.

Potrivit „ceasului lunar” trăiesc animalele terestre şi marine. Păsărilor, de exemplu, le-au intrat în instinct când este potrivit să-şi construiască cuibul, astfel încât să se usuce repede după ploaie, în ce parte a lunii, anului să-şi scoată puii etc..
Toate aceste cunoştinţe au fost acumulate prin observaţia directă timp de milenii, apoi prin cercetări ştiinţifice, timp de secole. Veţi putea beneficia de ele, pentru a vă face viaţa mai uşoară, doar consultând informaţiile pe care le conţine această rubrică.


Mergeți cu mouse-ul peste imaginile de mai jos și veți descoperii informații pentru fiecare imagine în parte.

Site-ul naturaltv.ro este în construcție. Mulțumim pentru înțelegere!

Find Us on Facebook
Traduceri ecologice independente
www.casenaturale.ro
Asociatia Heritage
css.php