Rezumat Conferința de presă WWF râurile României

Râurile naturale din Carpații României au primit astăzi o șansă în fața amenințărilor din zona industriei hidroenergetice, prin semnarea unui protocol de colaborare între Departamentul de Ape, Păduri și Piscicultură și organizația WWF-România. Protocolul prevede angajamentul de a alinia producția de hidroenergie la legislația Uniunii Europene privind conservarea naturii, prin emiterea unui act normativ cuprinzând măsuri pe care România le va implementa în premieră pentru regiunea Dunării.

In noiembrie 2013 organizatia WWF Romania a lansat campania Râurile de munte: ultima șansă și o petiție adresată Ministrului Delegat pentru Ape, Păduri, și Piscicultură, prin care se solicita un set de măsuri pentru salvarea acestor râuri valoroase, incluzând desemnarea unor corpuri de râuri unde construcția de amenajări hidroenergetice să nu fie permisă. Petiția semnată de peste 18.000 de români a ajuns în atenția departamentului sus menționat, care acceptă că este necesară o evaluare a potențialului hidroenergetic al României ținandu-se cont de impactul pe care producerea hidroenergiei îl are asupra naturii.

http://www.raurileromaniei.ro/
WWF România http://romania.panda.org/

mai multe informații aici: http://romania.panda.org/?214357/Legea-va-trece-de-partea-naturii-n-ce-privete-producia-de-hidroenergie

www.naturaltv.ro | Bio, eco, Natural. | www.natvral.ro
Filme, reportaje și informații pentru o viață frumoasă și sănătoasă.
https://www.facebook.com/naturaltvro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php